Det gör inget om din granne ligger hela tiden.

Det gör inget om din granne ligger hela tiden.
Det gör inte heller något om dom ligger med varandra hela tiden och att du hör det.
Det som gör mig galen är när du hör hur dina grannar ligger med varandra hela tiden i en takt som får jorden att stanna.

Låt mig berätta om ett grannpar vi hade en gång:
Jag hade aldrig prata med mina välljudande grannar. Bara nickat lite under lugg när jag mött dom i trappen. Det hade aldrig  känts som att det var läge att småprata. Allt jag såg när jag mötte dom var den film som jag själv hittat på till den vansinns färd jag hörde utspelas varje kväll.

Han, en två meter lång hårdrockare lika smal som sina hårtoppar. Hon, en söt, jätteblond en och en halvmeter hög tjej. Dom, det mest förväntade hårdrockarparet som går i ett par för smala jeans.
Jag kan förstå att man ibland kan vara högljudd. Men det var inte hennes eller hans ljud som störde mig. Det jag inte kunde förstå var hur man INTE kan höra att ens säng spelar EuroDisco mot väggen när man är mitt uppe i intervallträningen. Alltså vi pratar inte snabbt, Sveriges snabbaste trummis slår 2500 slag i minuten, det är snabbt. Det gled dom här igenom som en mellanakt. Dom var för mig vad dödsmetall är för dansband. Vi har till och med försökt efterlikna denna snabbspurtande kärleksatlet. Det gick inte. Det slutade både i stukat självförtroende och stukad penis.

Låt mig berätta exakt hur det gick till. Varje natt.

22.14 Det börjar som en en cylindrig väldoftande träeka. Dunt – dunk – dunk – dunk.
22.16 Nu har någon trimmat den stackar ekan. Dunk dunk dunk dunk
22.18 Nu: dunkdunkdunkdunkdunkdunkdunkdunkdunk
22.21 Du hör henne stöna tre gånger. Du hör honom stöna en gång. Dunkandet upphör.
22.22 Du hör någon gå över rummet och sätta på kranen i köket.
22.23 Han går tillbaka.
22.24 Du somnar. Säkert han också.