Det är ingen brygga. Det är en social plattform.

Igår var det strandväder. Den mjuka varma sanden smekte mig på ställen jag ville och ställen jag inte ville. Solen hade lyckats tränga sig genom alla mörka högsommarmoln. Den eviga domedagsblåsten drack vi bort till lunch. Efter det kändes den inte lika mycket. Jag mådde bra, barnen byggde sandslott och semestern semestrade sig lite extra mycket. Den rent av Gotlandade sig så där som man drömmer om. Men det är något som gnager i mig. Nåt är inte som det ska vara på sommaren.

Jag saknar ett oljud. Det lugnande, distinkta oljudet av en ilsken två-takts motor som smattrande skär en båt genom fjärden. Lukten från motorns oförbrända rester, lukten från solvarm plast och känslan av att sätta sig på en tygdyna du trodde var torr. Saknar ibland till och med att ösa båten efter regnet. Längtan till min barndoms eviga vattenlekar i Arkösund får inte sitt lystmäte här på Gotland.  I Arkösund spänner man sina bågar med cirkuskonster på vattnet. Den som åker bäst vinner. Under några få veckor ute i den svenska arkipelagen handlar allt om brygghäng. Och handlar det om brygghäng handlar det om prylar. Man förtöjer alla leksaker man om möjligt kan binda fast i en brygga. Eller mer korrekt. Man förtöjer dem vid en social plattform, en sommaröppen nöjesattraktion. Jag gillar det.

Men jag kan hantera min längtan för jag vet att min totalitära urladdning på vattenskidor kommer. Jag vet – jag kommer inte orkar i mer än två svängar men dom två svängarna kommer att efterföljas av en våg med beundran, framtidstro och en ny världsordning. Detta är jag säker på. Tills dess sitter jag här med sand mellan tårna, Rosé i glaset och njuter av Sveriges skönaste ö häng.

IMG_1167 IMG_1176 IMG_1178

One thought on “Det är ingen brygga. Det är en social plattform.

  1. Känner igen mig i din nostalgitripp som också är min med skillnaden att jag faktiskt har alla prylarna väntandes i boden o en trogen tvåtakts nittihästare som fortfarande argt kan få Ockelbon att skutta upp ur vattnet men jag har ingen att åka med. Det är bara att komma till Arkösund så kör vi!!

Comments are closed.