En djupledslöpning för mycket

Cliff och jag har spelat varannandagsfotboll sedan första helgen i juli. Vi kämpar både med och mot Sudrets hjältar. Stora som små. Det är faktiskt hur kul som helst.

Förra året när vi spelade Suderboll hände något. Jag förstod plötsligt vad jag skulle göra med bollen. Jag blev inte längre rädd så fort någont passade mig. Tankar från min ungdomsboll som ”passa inte mig, passa inte mig, passa inte mig” byttes ut mot ”jag är fri, samma kant, PAAAASSAAAAA”. Det är faktiskt sant, plötsligt förstod jag vad man skulle göra. Fånga bollen, kanske driva fram den lite, titta upp, och passa. Shit! Vad enkelt. Tänk att ingen kunde kläck ur sig det när jag spelade boll i min ungdom. Nu förstod jag till och med att man skulle titta på bollen när man ska sparka på den. Jag var en virituos bolltrollare som svävade fram likt Busters storebror genom försvaret. Jag var fullständig. Jag vara bra. Bättre än bra. Jag såg det till och med i min sons stolta ögon. Jag hade kommit långt från min ungdoms flackande. Min pappa köpte en gång när jag gick i 8an ett par Addidas fotbollsskor för 900 kronor. Om inte hans son var bäst på plan ville han i alla fall ha något som var det, sa han. Men det var då och nu är nu. Som vuxen har all växtvärk och kunskap smält samman. Jag har gått igenom mitt stålbad och kommit ut på andra sidan som Zlatan (minus all form av bollkontroll och spelsinne).

Min plan var enkel. I år skulle jag växla upp. Nästa nivå bestod av”bissa sparkar”, djupleds rusningar, överstegsfinter och ursinniga frilägesförnedringar i krysset.

Med den fisken nappade ju inte direkt…

I år är allt som bortblåst. När jag springer springer jag inte, jag liksom faller åt olika håll. Om jag snubblande får med mig bollen är det mest tur. Mina djupledsrusningar är inget annat
än oplanerad rörelseenergi som rusar fram utan kontroll. Mina tidigare så snabba vändningar är nu mest ett hack på Richterskalan. Jag spelar som en nervöst stammande rappare i sitt livs sista slutplädering. Jag spelar helt enkelt inte bra. I förra veckan investerade jag själv i nya fotbollskor för 399:- på Intersport. Men det funkade ju inte. Jag kanske får ringa pappa…

IMG_7950