Spontant som en guldklocka

Carolina får ofta höra hur duktig och tålmodig hon är som står ut med mina infall. Jag är visserligen glad att hon står ut. Men det är inte MINA infall som jag är orolig över. Det är inte som om det är jag som är spontan! När det gäller spontanitet ligger jag i lä kan jag säga. I ena ringhörnan står jag som en välförtjänt guldklocka för trogen tjänst, i andra står min fru. Lätt som en vind flöjel. Alltid redo att hoppa på, ändra om eller byta riktning. Det är orättvist. För det är jag som alltid får den där ”Men Maaats” sucken. Den där sucken som bäst ges med huvudet på sned.

Det enda jag försöker göra är att små skritta två och ett halvt steg bakom min galna ryttarinna till fru. Faktiskt. Det var hon som provade en kokosboll, inte jag. Det är hon som gillade senap, inte jag…

Innan vi ens hade köpt Åre Bed & Breakfast åkte vi skytteltrafik mellan länets alla auktionshus och letade grejer som skulle kunna ”vara bra att ha” om vi någon gång  i framtiden skulle ha ett B&B i Åre. Hon köpte en 150 år gammal entrédörr till vårt sommarhus på Gotland innan vi hade hunnit lägga första budet på huset. Och så där håller det på. All in, all the time on all things…

Härom kvällen sitter jag i källaren och fixar med hennes nya Iphone. Säkerhetskopierar mig genom ett minfält av äpplen och päron. (Själv känner jag mig alltid som ett päron när jag håller på med äpplen) Jag blir störd i min nytillsatta roll som it-administratör av min fru som ropar från ovanvåningen:

- Kan du ge mig mitt lösenord på Lauritz som finns på min dator?
- Nej, svarar jag. Inte för att jag inte kunde kolla utan för att det var det enda någorlunda trevliga svaret som kom ut ur min överkokande it-analfabet-hjärna. Jag tog inte mer notis om förfrågan. Jag frågade aldrig vad hon hade hittat. Tur var väl det. Hon var på väg att lägga ett bud på 6 stolar som skulle passa svinbra i vårt kök. Eller rättare sagt: i det kök som kan bli vårat. Ett kök som finns i ett hus som vi inte äger. Ett hus som vi spontankollade på i torsdags.

På tal om det förändring. Vi har sålt Åre Bed & Breakfast. Det tog 5 månader…

Nu går vi ALL IN på kokosbollarna : )

IMG_7597