Att vara en bra vän är svårt. Att vara det på facebook är ännu svårare.

Här kommer några oombedda råd från en som aldrig påstått sig veta vad som är rätt eller fel. Men heller aldrig kunnat avstå från att raljera lite över andras tillkortakommanden : ) 

• Bjud på dig själv, eller åtminstone: Bjud inte på mig.
När någon bjuder på sig själv. Skratta gärna. Like´a går också bra. Men fortsätt inte på samma enkelriktade väg och strö salt i såren. Det är menat som ett skämt. Inte en boll på volley som det bara är att smasha in. Dörren är liksom redan öppen och skämtet är redan förbrukat. Hitta på nåt eget. Bjud på dig själv istället för att mumsa på mig.

• Bilder på dina barn
Lägg aldrig upp mer än 1-2 bilder i veckan på dina barn. Jag lovar. Du kommer tycka dom är lika underbara även om du inte får 42 like´s om dagen av folk som tycker dom är såååååå sööööööta.

• Matbilder
Har du ätit fiskpinnar och potatismos till middag. Bra för dig. Men inte för mig. Mitt flöde är redan mätt. Och om du skulle käka en skaldjursplatå på en marmorklädd terrass i St Tropez tillsammans med Avici, Angelina och Sebastian Loeb får du gärna skita i denna regel och posta så som om livet hängde på det. Annars inte…

• Selfies
Det kan vara OK att ta en Selfie även för dig som är över 24. Men tänk på att aldrig någonsin göra en duckface. Du har gått för långt redan när du höjer ena ögonbrynen, eller gud förbjude bägge, i någon form av föryngringsgrimase.

• Blommor
Livet är inte bara en dans på rosor. Så varför envisas du med att endast visa det? Bilder på två glas rött och ett dussin rosor gärna ackompanjerat med #bästa mannen överraskar. Eller en bild med hashtaggen #bästamannen #loveofmylife.

Jag säger #hållkäft #orkarinte #Iwanttoslapyouinyourfacewiththeredroses

• Hundliv
Jag vet att du har en hund. Den är jättefin. Jag vet att du gillar din hund. Jag gillar min med. MEN JAG VISAR DEN INTE 20 GÅNGER OM DAGEN FÖR DET…

• Unikitet
Till dig som bor i Stockholm. Glöm för allt i världen inte att ge mig alla detaljer om din nya landsvägscyckel. Eller vilka maratongspringprylar du köpt den senaste veckan. Eftersom du är helt själv (obs! ironi) om dessa långdistansbedrifter kräver det en ständig ström av uppdateringar i mitt flöde. Inte för att jag vill se dig plågas utan bara för att det är så himla unikt. #wowencykel

• By the way – jag har sett ett ”latteskumsblad” förut

• Väder
Jag behöver inte veta att det just nu är -17 grader i Hudiksvall. Och vill jag det kan jag se efter själv. Enda undantaget på denna regel är Åre där man alltid måste uppdatera all form av väderförändring konstant.

• Morgontrafiken
Jo, jag vet – Det ÄR tråkigt att sitta i bilkö. Men högst troligt var det ett kalkylerat, övervägt val när du valda att bosätta dig i en förort. Så sitt still och sluta gnäll!

• Frågor utan svar.
Posta aldrig påståenden som inte har något svar. Typ: ”Jag klarar det inte längre.” eller ”Ibland är det så tungt .” OM du vill ha min glädje eller min empati måste du ge mig lite mer än så. Ett stort frågetecken och en hel kommentarskolumn med gissningar hjälper sällan varken dig eller andra.

Men förutom allt detta. Kör på!  I want it all! Posta, dela, gilla. Tänk inte alls på att du crawlar i ett interaktivt minfält fullt med beundrare, troll, släktingar, föredettingar, polare och framtida arbetsgivare.

 #vemärjagattdömma #högahästar #görsomjagsägerintesomjaggör

 

duckface