Om en sekund kissar jag i bilen

Igår blev livet lätt. Jag svävade fram. Trappan ner mot Stortorget i Östersund nuddade knappt mina stelfrusna fötter. Världsekonomin vände, mitt skink-skav läkte och hela den globala uppvärmningen blev plötsligt iskall.

Jag hade just funnit lyckan. Inne på en toalett som luktade som bara toaletter gör  längst Autobahn. (För er som inte vet – illa.)

Jag var inte lycklig över toaletten i sig. Och absolut inte över att den krävde mig på 5 kronor för att komma in. Lite lycklig kanske jag var över att jag hann hejda min första instinkt att uträtta mina behov i blomkrukan utanför toalettdörren i ren protest att man ska behöva betala toabesöket inne på den restaurang du har, eller ska, äta på. Men helt oändligt lycklig över att äntligen få gå på toa. I en livsfors for ett hav av uppsamlad ångest ur mig och jag såg åter ljuset i tunneln. Byxorna passade plötsligt igen och det slutade skvalpa så fort jag rörde mig snabbaren än en snigel. All denna ackumulerade smärta hade dock lärt mig något. OM du ska vara helt själv och stå och leka en kokosbollssäljande knalle mellan 09.00 och 18.00 är det bra om du

  1. INTE vräker i dig kaffe, mackor och ramlösa i bilen dit
  2. INTE tänker att det är klart jag klarar att stå där helt själv i tre dagar. Ska ju bara sälja lite.

 

Det fanns nämligen inte någon som helst möjlighet att gå ifrån ståndet. Inte för att äta, inte för att dricka och inte för att gå och kissa. Var det inte oron för pengarna i kassaapparaten så var den den ständiga ström av kunder som hindrade dig. Första dagens plågsamma lärdom gjorde det dock lättare att förstå hur jag skulle gå till väga för att klara de andra dagarna. Dag två var taktiken att inte äta eller dricka någonting innan eller under marknaden. På pappret en glasklar och skvalpfri taktik. För jag ville inte finna mig själv i den situationen att jag faktiskt på allvar funderade på om jag kunde gå in i ”kokomobilen” och kissa i spolarvätskeflaskan som jag hade låg och rullade runt i skåpet. Allt medans jag glatt och käckt pratade väder, ägarbyte och sålde sjuka mängder kokosbollar. Taktiken funkade superbra. Andra dagen började utan frukost. (Kom så långt att jag fyllde kaffekokaren innan jag kom på mig själv)

Sen iväg. Perfekt. Nu kör vi. Massa kokosbollar skulle säljas och jag skulle nog överleva utan kaffe fram till 18.00. Det funkade ända till Järpen. (2 mil från Åre) Sen satt jag där med en kaffe och en Statoilbulle i handen och trodde att allt skulle gå så mycket bättre än i går.

Det gjorde det inte…

Inte för att man inte kan lära gamla hundar att sitta utan för att man tydligen inte kan lära den här gamla hunden att sitta.