Du kan kalla mig Fabrikör Angland, om jag får be… Eller knäpp, det går också bra…

Det är ju knappt så att jag vågar skriva detta. Speciellt inte efter förra inlägget där vi förklarade vårat köp av Åre Bed & Breakfast. Nu är det faktiskt dags igen.

Vissa säger att man ska bli vid sin läst – dom har fel. Andra säger att man ska göra en sak i taget – dom har också fel. En del dristar sig till och med att påstå att man mår bra av att ”vila upp sig” eller ”ta det lauda”, så fel har aldrig någon haft.

Efter att vi investerat i Åre Bed & Breakfast körde vi full fart framåt. Det googlades, hämtades fårfällar och renhornstroféer så att släpkärra började brinna. Det byggdes, planerades och skapades. Vi hade en plan, en upptrampad stig som vi hade gått en gång förut. Allt var klart. Snickarbrallorna var på (när jag inte hade reklamjeansen på mig). Det var full fart framåt. Nästan…
Dessvärre råkade det där finnas en liten, liten stund över. En liten stund att ägna sig åt att block´a. Det är något min fru helst aldrig ska ha. Ett litet oskyldigt besök på blocket.se resulterade i att min telefon ringer. Jag möts av en ivrig röst. Jag hörde nog att det var något mer men förstod det inte direkt. För mig var det bara ett vanligt samtal.

–      Älskling, vet du vad jag har hittat.
–      Nej, säger jag.
–      Ett företag som skulle passa oss perfekt. Jag berättar mer när jag kommer hem. Jag måste gå. Sen tyst. Hon hade sprungit vidare och jag stod kvar med telefonen i handen. Hon menade nog OM vi inte just hade köpt ett företag, sa jag rakt ut i luften som för att övertala mig själv… Eller???

Ordet ”köpa företag” var liksom fullbokat. Förbrukat. Åre Bed & Breakfast hade tagit dess plats. När vi båda kom hem den kvällen hade jag glömt bort det ivriga samtalet. Munnar skulle mättas och vardagspusslet skulle läggas. När vi skulle gå och lägga oss blir jag beskylld för att inte vara nyfiken. – Vill du inte veta vad jag hittat? sa en något besviken fru (det skulle hon naturligtvis aldrig erkänna).

– Jo just det, sa jag samtidigt som jag insåg att det fanns något mer än iver i det där samtalet. Det kanske aldrig ens var iver, det kanske var ren drivkraft. Eller beslutsamhet. Eller galenskap…

Sveriges kanske godaste kokosbollar var till salu på Blocket. Rödöns Kokosbollar. Ett ganska kännt varumärke i Jämtland/Härjedalen som har verkat inom dagligvaruhandeln, och på marknader, sedan 2004. Tio års varumärkesslit var till salu. Maskinparken, recept, varumärke, säljkontakterna – ja, rubbet.
Vi sa god natt den kvällen. Nästa gång jag vaknade hade Carolina, med mig två och ett halvt steg efter, köpt ett företag till.

Det är så obönhörligt härligt, inspirande, utmanande och fullständigt djävla värdelöst att vara slav under potentialen! Man måste liksom älskhata den. Det gör vi. Vi älskar processen och var den kan leda. Men vi kan också hata den. Det är varken en motorväg eller räkmacka och man vet aldrig om det ens är värt det.

Nu sitter vi här och gör affärsplaner. Igen. Dels hur vi ska återskapa Rödöns Kokosbollar till sin forna glans och dels hur vi ska sjösätta ett nytt spännande varumärke. För nästa gång du är i Åre, eller Jämtland för den delen, kan du inte bara unna dig Rödöns Kokosbollar. Du kan även frossa i Åre Kokosbollar. En ännu lyxigare produkt så god så att snön smälter. Produktonslinan har just rullat upp hit till Åre och vår nya frabrik vid Handelshuset i Såå håller på att byggas i ordning. Där ska vi producera gamla traditionella kokosbollar med utvalda råvaror, mycket kärlek och lite frisk fjälluft. Vår mål är att ha en liten fabriksbutk öppen till jul. Så om du kommer upp hit, se till att stanna till hos oss. Vi ligger längst med E14 vid Åres Skidfabrik (5km innan Åre).

I vanliga fall brukar december vara ganska stressigt. Det ska julstökas, handlas julklappar, fixas och trixas. December blir nog ganska stressig i år också, så mycket kan vi nog vara överens om.

Handelshuset i Såå där Åre Kokosbollar samt Rödöns Kokosbollar produceras från och med 1 december.

Handelshuset i Såå där Åre Kokosbollar samt Rödöns Kokosbollar produceras från och med 1 december.

Utanför Åre Kokosbollars fabrik i Handelshuset i Såå

Utsikten från  Åre Kokosbollars fabrik, precis vid E14 vid Handelshuset i Såå. Vi kommer även ha en fabriksförsäljning så VÄLKOMNA säger vi : )

 

 

2 thoughts on “Du kan kalla mig Fabrikör Angland, om jag får be… Eller knäpp, det går också bra…

  1. Haha, ni är ju sköna! Övertygad om att det kommer att gå lysande. Stort grattis och lycka till!

Comments are closed.