En epok säljs på blocket på under en timme

Jag trodde jag kunde blocket. Gudarna ska veta att jag har tränat. I timtal har det ena lett till det andra. Blocket funkar så för mig. Man tittar på en grej som leder till att man tittar på nästa som leder till att man drömmer om att köpa nästa som får en att tänka OM jag hade råd att lägga så mkt på en bil skulle jag köpa… Ja du vet. Morgonpromenaden på det världsomspännande intranätet kan lätt bli till timmar. O Båtar. Alla dessa båtar man har tittat på genom åren. Men i mitt sinne har jag någonstans också trott att jag kan blocket. Jag vet vad som säljer, för hur mycket. Men det gör jag inte.

I går skulle jag hjälpa mamma att sälja våran gamla trotjänare till båt. En fin båt inköpt (av oss) 1973. Pelle Petterssons osänkbara skapelse har uppfostrat mig i båtkörning, den har flugit över vågtoppar, slitit bland kneeboards och vattenskidor, sjunkit vid hamnen, byggts om för att palla dubbla rekommenderade hästkrafts antalet, köpt glass, dragit upp fisk och, åtminstone i min värld, skänkt oinskränkt status bland ungdomens damer.

Men nu är det slut. Ersatt av en Uttern skulle nu klenoden säljas.

Båten är numera sliten. Både i plasten och i motorn. Det framgick båda av priset i annonsen och av texten. Vi lägger in båten. Efter 1 timme och 34 samtal visar vi den för första spekulant. Idag är båten borttagen Blocket. Totalt blev det 34 samtal, 6 sms och 8 mail. Kanske begärde vi för lite för båten, kanske vet inte dom vad den varit med om.

En av världens bästa 5 meters båtar har nu iallafall bytt ägare och hittills är vi alla nöjda.
Tack för dom första 41 åren båten. Lycka till i fortsättningen.

Crescent 500 ritad av Pelle Petersson

Crescent 500 ritad av Pelle Petersson