I ett hav av transfetter, socker och ren illvilja kryssar vi fram

Jag är i början av något bra. Men också vid vägs ände. Jag ser det i rosa. Ljust, ljummet rosa och skärt. Jag kallar det sommar. Det gör dom flesta andra också. Jag känner det i vinden. Min sons första dag på sommarlovet smittar av sig med förväntan och glädje. Jag är dock lite mer sansad. Vi är på väg mot Gotland och vi kommer inte tillbaka igen förrän alla i familjen känner sig bekväm i halmhatt och en för stor skjorta med alldeles för många knappar uppknäppta. Men samtidigt. Ändå. Trots all sommar och drömmar om kalla Roséviner i goda vänners lag. Jag ser en svår tid framför mig. Jag har vaknat upp i en film där bra, omsorgsfull mat är utbytt mot ren illvilja och ondska. Igår dog min matlust. Idag ska jag sluta äta. För all framtid.

Tre och ett halvt sätt att effektivt döda all uppskattning av alla tänkbara näringsintag för all framtid.

0.5
Dagen började med en ”vi tar vad vi har” frukost hemma i Åre. Mjölk och flingor. Inga vaktelägg, ingen espresso. Men ändå. Så långt så bra.

1.5
Lunchen åt vi på IKEA i Sundsvall. Han den där Kamprad är bra på mycket. Men mat är inte en av dessa saker… Vi köade. Försökte uppskatta hur många köttbullar som IKEA säljer i världen per år. Kommer fram. Beställer två små portioner. 8 köttbullar var. I en liten portion? En stor är det dubbla. VEM äter 16 köttbullar till lunch förutom han framför mig?
Hur dom smakade?
– Som *^##€%&”!, så klart!

2.5 
Vägen fortsatte mot färjan i Nynäshamn. En snabb mellanlandning först bara. Vi åt oss igenom Statoil Gävle´s väl utvalda sortiment av transfetter och socker.

3.5
Vi kliver på båten klockan 20. Vi har inte hunnit äta middag och tänker som så många andra. Vi äter på båten. Nu vet jag ju att jag sagt detta förut. Att maten på båten är vidrig. Men den ÄR vidrig. Jag känner mig lurad och kränkt. Man kan inte ens lyckas med pytt i panna. Det GÅR inte att misslyckas. Dom serverade inte ens pytt i panna med ägg förresten. Dom serverade pytt i panna med kalla, för hårt stekta, och väldigt torra ägg.