Testa dig här. Så mycket Mats är du!

Så mycket Mats är du.
Svarar du ja på fler än 4 frågor är risken överhängande att du lider av Mats-syndrom.

1. Du klipper gräset. Kommer på en sak du måste kolla på nätet. Går in till receptionen i ditt pensionat men du tar av dig byxorna när du går in för att inte gräsa ner hela hallen. Du sitter där i kallingar bakom receptionsdisken. Då kommer de första gästerna, lite för tidigt och vill checka in. Du gör hela incheckningsproceduren sittandes iförd företagspiké och ett par utslitna, blå blommiga kallingar och vita tubsockar.

2. Du fyller på senapsburkar (från din egna senapsfabrik) på hyllorna på Willys Stormarknad när du hör ett stort RITSCHSCHSCHHH följt av en ovanlig luftig känsla i baken. Du fortsätter att plocka upp senap med ett par byxor som har ett lika stort hål i baken som hålet i Titanic´s skrov.

3. Du sitter med din bordsdam under en hel kväll och har mycket trevligt. När desserten kommer in frågar du om hon umgås något med Fredrik Fredriksson och hans familj. – Ja, svarar hon. Ganska mycket faktiskt eftersom jag är gift med honom.

4. Du tog i när du skulle hoppa över vågorna med din pappas båt. Lite för mycket. Lyftfärden slutade på durken med avbruten styrpulpeten. Du väljer att mörka händelsen. Det blir inte lika lätt att fortsätta att mörka händelsen när hamnen ringer och meddelar att båten ligger på botten och din pappa frågar om du vet något om hur akterspegeln hade kunnat spricka.

5. Ska för en gång skull slå en raggare på käften (för han pucklar på din polare). Tar sats, springer och mottar ett slag. På väg fram mot slaget får du dåligt samvete. Du tycker så synd om han som kommer att bli träffad att du mitt i slaget öppnar handen och ger honom en mesig liten klapp-lavett istället. Med efterföljden av att han släpper ner din polare för att försöka hinna ifatt dig istället.

6. Du sitter på en arbetsintervju. VD förklarar sin roll som företagsledare, och tillika grundare. Han berättade hur roligt det var när dom startade för tre år sedan. – Oj, säger du. Är du grundare? För tre år sedan??? Trodde företaget XX var mycket äldre än så.
– Ja, det har du ju rätt i. Det är bara det att du är inte på arbetsintervju för XX. Du är på arbetsintervjuv för oss och vi heter ju YY…

7. Din fru, hennes bror och fru sitter och fikar. Du frågar hur deras morfar mår. Om han mår bättre? Samtidigt glömmer du bort att du var på hans begravning 6 månader tidigare.

8. När det är dags för start i ditt livs första stora rallytävling har du glömt nyckeln i servicebilen, som är på väg ut mot första servicen. Men lyckas ändå snacka dig till en ny starttid så att grabbarna hinner tillbaka.

9. Blivit av med körkorten 8 veckor efter du fått det.

10. Klarat dig med två kilometer i timmen från att bli av med körkorten ytterligare en gång 1 vecka innan prövotiden gick ut av ditt andra körkort.

11. Din fru, hennes vänninna och du är ute och DINKI-äter en vanlig lyxig efterjobbet-öls middag. Ni är lite för finklädda för snöslasket. Ni väljer att ta tunnelbanan. Du väljer att glida ner för handikapprampen. Men det går så sjukt fort i vätan att det inte finns en sportmössa att klara kompressionen. Du finner dig själv glidande, på mage, fram över det snöslaskbruna klinkersgolvet som någon borde ha torkat för länge sedan. Dom går ut och har kul. Du går hem och duschar.

3 thoughts on “Testa dig här. Så mycket Mats är du!

  1. Ledsen Mats men varken Fredrik eller jag är en ”MATS”. Vi är jätteglada över det men samtidigt jätteglada över att ha dig som svåger, för roligare svåger kan man inte ha :) NU väntar vi på att du berättar om den roliga incidenten på Gotlandsfärjan också (den du berättade i somras). Du är bäst!

Comments are closed.