Vårskidåkning på Åreskutan

En dag på Åreskutan. En alldeles underbart härlig dag är till ända. Eller var det ens en dag? Det kanske var en present? Eller lite balsam? Jag vet bara att jag är glad och att jag sitter här med skönt trötta muskler, isande sol-läppar och en tacksamhet över att jag hann ut på berget innan berget sa upp sig. Innan snön tog slut. Cliff och jag har hängt på toppen nästan hela dagen. Tillsammans med vänner. Vi har sett när folk åker waterslide vid 1000 meters liften. Vi har sett när folk tar av sig alla våta kläder efter att försökt åkt waterslide och jag har än en gång motat mitt eget åldrandet genom att faktiskt åka över den 40 meter långa waterslides-ispölen. Det gick bra. Jag blev inte blöt. Jag blev visserligen inte yngre heller men…

För att avsluta en härlig skiddag tolkade vi upp på Åres absoluta topp för ett sista puderåk på baksidan. Ok. Det var inte episkt före. Det var inte knädjupt puder. Men att vara på fjället när fjället vill att du ska vara där är på ett sätt nästan alltid episkt. Tystnaden, den hänförande utsikten, leken, frihetskänslan. Det är som en lekstuga för vuxna. Fast vacker, lugn och adrenalinfull på samma gång. För mig är det värt det alla dagar i veckan. Om du frågar Cliff var det inte det. – Det här är ren ondska, pappa! Skrek han när han trött, hungrig, frustrerad och svettig fick gå tillbaka efter våra härliga åk. Han forstatte: – Du sa ju att vi skulle ÅKA baksidan. Inta att vi skulle GÅ!!!! Det gjorde inte saken bättre av att han ramlade in i någon slags stickande enbusk´smossa. Två gånger.

Men vi klarade oss. Vi fick oss ett litet äventyr som var som ett SPA för själen (eller fakir-läger beroende på vem du frågar). Tack Sofia, Niclas, Gordon och Cliff för en härlig dag på berget.

Högst upp på toppen.

Högst upp på toppen.

Knädjupt puder á la slutet-av-april.

Knädjupt puder á la slutet-av-april.

Cliff & Jag myser på Toppstugan

Cliff & Jag myser på Toppstugan

Att bo i Åre, dagar som denna, är som att bo i en godisbutik (om man gillar godis)

Att bo i Åre, dagar som denna, är som att bo i en godisbutik (om man gillar godis)