Återvinningscentralernas topp fem

Efter den massiva responsen igår angående min doktorsavhandling över Sveriges återvinningscentraler tänker jag lista mina fem favoriter.

Här kommer mina topp-fem återvinningscentraler genom alla tider:
 5. Hagaby Återvinningscentral i Täby.
När du närmar dig grindarna känner du samma känsla som när du står i tullkön in i USA med tio tusen kilo kokain i ena ficka och en hel vapenarsenal i den andra. Inte bra med andra ord. Efter att de storstadsstinna vakterna släpper in dig efter sådär 45 minuters köande får du en lektion av den mänskliga baksidan. Alla vill hem. Ingen vill vara trevlig och alla skiter i vart man ska slänga vad.

 4. Toverums återvinningscentral i Valdemarsvik
Hit kommer du inte för att bli av med skit. Hit kommer du för att få skit. Du känner dig lika påhoppad som när det är razzia på Medborgarplatsens tunnelbanestation. Ett plötsligt utfall kan leda till att en svart sopsäck nagelfars. Och ja – du har ALLTID gjort fel.

 3. Returpunkten i Krokek, Norrköping
Har dom ens en? Det har alltid varit stängt när jag försökt att åka dit.

 2. Vamlingbo Återvinningscentral i Burgsvik, Gotland
På Gotland kostar allt pengar. Till och med att slänga skräp. Någon gemen djävel på kommun har som mål i livet att göra det så svårt som möjligt för oss som mot förmodan vill göra rätt. Jag ska låta det vara osagt, men jag tror personen på kommunen är en släkting till den person som bestämmer över maten och priserna på Gotlandsfärjan.

 1. Återvinningscentralen i Staa, Åre
Att komma hit må vara förenat med ytterligare en biltvätt. Men när du bemästrat tjälskotts-lergrops-grusvägarna möts du av något ovanligt. En serviceinrättning där dom som jobbar  faktiskt är serviceinriktade. Här blir man bemött. Här hjälper dom till att lasta av. Här slänger man lika mycket skräp som skämtsamma kommentarer. Här blir allt så lätt. Man mår liksom dåligt när man inte gör rätt. I går dök jag frivilligt (efter att dom erbjudit sig att själva ta upp det) ner i en container för att ta upp den sak jag råkade kasta på fel ställe.

dressed for återvinningscentrals- success.

Som casual friday, fast i återvinningsbranschen.

One thought on “Återvinningscentralernas topp fem

  1. När jag såg bilden av dig på fb, var min första tanke: Han känner jag igen, den andra var: Gud vad han var lik Mats den tredje var : Herregud!!!! DET ÄR MATS!!!!
    Har liksom inte sett dig i arbetskläder innan :)
    Ha en HÄRLIG påsk och hälsa familjen!

Comments are closed.